Hóemberes adventi koszorú

Idén kettő adventi koszorúnak is örvendezhetünk. Az "Erdei varázslat" fantázianevű példány a múlt héten készült, tegnap pedig Jázmin osztályában volt egy kis szülő-gyerek közösségépítő adventi kézműveskedés. Ez alkalommal egy cuki gyerekszobába való koszorút gondoltam ki, mókás hóemberekkel, amihez a pihe-puha kötött borításnál jobbat el sem tudnék képzelni. Elindultam a turiba, abban bízva, hogy a célnak megfelelő sálra, vagy kötött pulcsira akadok...

...vásárlás közben azonban kipattant az isteni szikra a fejemből, és jobb megoldásra találtam: egy pár finom, vajszínű lábszár-melegítőre (KIK 1590 Ft), ami nagyon leegyszerűsítette a dolgot. Nem kellett se vágnom, se varrnom, csak kivágtam egy szeletet a hungarocell koszorúból, (itt lent látható), és ráhúztam az anyagot.Többféle színben is kapható, ráadásul a rajtuk fityegő kis bojtok is felhasználhatók a dekoráláshoz.


Egyéb hozzávalók:

 • 2-2 üreges fagolyó/hóember
 • vastag hurkapálca
 • fagombok (OBI)
 • selyemszalag
 • selyem szív
 • 4 gömbgyertya + alátétek
 • ragasztópisztoly
 • tű/piros cérna
 • alkoholos filc, akrill festék a hóemberek megrajzolásához

Ötlet: A sok kis piros "szirszar" :) helyett nézzetek körül az otthonotokban, főleg a fenyődíszek között. Biztosan találtok apróságokat, amivel díszíteni tudjátok. Én ezeket találtam itthon, de akár piros papírból kivágott szívecskékkel is elérhető hasonló hatás.


Így készültek a hóemberek:


A hurkapálcikát feldaraboltam, és ceruzahegyezővel kihegyeztem azt a végüket, amik a koszorúba kerültek később. A golyók belsejébe ragasztót folyattam, és felfűztem őket a pálcikák másik végére. Amikor megszáradtak, lefestettem őket, egész pontosan belemártottam egy kis bödön festékbe, majd jól lecsöpögtettem, és hungarocell darabba állítva száradtak egy éjszakát. Így szép sima lett a felületük, ecsetnyomok nélkül.Másnap fagomb kalapot kaptak, és sálat a nyakukba, majd arcot és gombokat festettem rájuk. Az orruk is kihegyezett, majd linyisszantott hurkapálca darabból készült, pillanatragasztóval rögzítve. (Ja, a középső nem sír, csak áhitattal énekel, ugye világos :). )Az előregyártott hóemberkékből és a többi hozzávalóból a helyszínen már gyorsan összeállt a koszorú: a zokni felhúzása után, a hóembereket és a gyertyákat Jázminnal beleszúrkáltuk az alapba. Az apró kütyük ragasztópisztollyal pikk-pakk felkerültek. A gyertyák köré a pöttyös szalagból gyűrűket varrtam, és ennyi.
 

Hozzászólások

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.

Hozzászólás

 • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
 • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
20 + 0 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Pl.: 1+3 esetén 4-et.

Női dolgok, dolgos nőknek

Az élet apró és nagy dolgairól, testről és lélekről, női szerepekről, feladatokról és töltekezésről, családról és gyerekekről, és mindazokról, amik az élet értelmét jelentik... tovább

Kövess minket a bloglovin'-on is!

Belépés

Friss hozzászólások